Trykkfall i SAS-fly

Som en side som har et overveldende fokus på fly skal vi nå etterhvert forsøke å oppdatere sidene være med forskjellige flyrelaterte nyheter, og den første vi i så måte publiserer er saken om et SAS-fly som opplevde et trykkfall i kabinen og som derfor måtte gå ned flere tusen meter.

Flyet som var på vei fra Trondheim til Bergen fikk trykkproblemer i kabinen, og måtte derfor foreta en kontrollert nedstigning. Erfaringsmessig vet man imidlertid at enkelte passasjerer kan oppleve dette som skremmende og ubehagelig, men man skal allikevel være klar over at dette er nokså normalt.

Pressesjefen i SAS, Henrik Edström opplyste at man grunnet et problem med kabintrykket besluttet å ta flyet ned til lavere marsjhøyde. Flyet gikk opprinnelig i 10.000 meters høyde men kapteinen ombord besluttet altså å ta ned flyet betydelig og stoppet ikke før man var på rundt 3.000 meters høyde.

Kapteinen skal ha informert passasjerene om situasjonen, og flyet, en Boeing 737-700, landet trygt på Flesland. SAS har foretatt undersøkelser av flyet, men kunne ikke opplyse om dette ville føre til forsinkelser i flytrafikken.