Separatister får skylden for nedskutt fly

Tysk etteretning har lagt skylden på de prorussiske separatistene for hendelsen som innebar at det malaysiske passasjerflyet MH17 ble skutt ned over Ukraina. Den meningsløse voldshandlingen førte til at 298 mennesker ble drept den 17. juli 2014.

Rakettene som skal ha blitt brukt i angrepet har trolig blitt stjålet fra de ukrainske regjeringsstyrkene, kommer det frem i Der Spiegel.

I en analyse utført av etteretningstjenesten BND slått fast at det er separatistene som er ansvarlig for angrepet, og det ble lagt frem klare beviser for fjorten dager siden av sjefen av tjenesten, Gerhard Schindler.

Ved å bruke satelittbilder og fotografier har man også sterke mistanker om at opprørerne har stjålet et luftforsvarssysten (BUK) fra en militærbase og at dette ble benyttet for å skyte ned det store passasjerflyet.

Sjefen for BND avviser også fullstendig alle påstander fra russisk side om at det var ukrainske styrker som skjøt ned flyet, og det samme ble også sagt om påstandene om at et ukrainsk militærfly skal ha fløyet inntil MH17.