Puslespill på 5 millioner biter

X-Wing-fighter

Verdens største Lego-modell skal flyttes fra Times Square i New York og hjem til Legoland i Danmark. Dette er ingen enkel operasjon ettersom kolossen av et romskip veier hele 20 tonn!

Romskip er passelig likt vanlige fly, og vi må nesten la oss imponere av dette byggverket som består av hele 5,3 millioner legoklosser!

Star Wars

Flyet/romskipet er en modell av X-Wing-fighteren fra Star Wars filmene og ble veldig godt mottatt ved avdukingen på Times Square i fjor. Dette flyet ble bygget i full størrelse og det innebærer en lengde på hele 13 meter og en høyde på 3 meter, og det fylte dermed halve plassen i storbyen. Tusenvis av mennesker nærmest valfartet for å se den største Lego-modellen i verden og det var intet mindre enn 32 modellbyggere som brukte vanvittige 17.000 på å skape byggbverket!

Nå skal den altså hjem til Billund i Danmark hvor det skal plasseres sammen med andre modeller i Star Wars-området i Miniland.

Ingen lett operasjon

Når X-Wing flyet kommer til parken neste år vil nok Star Wars få seg et skikkelig godt år i parken, men å flytte en slik modell på 20 tonn er naturligvis ingen enkel sak. Det første som må gjøres er at gigamodellen må deles opp før den flyttes stykkevis og delt. Deretter må den naturligvis pusles sammen igjen, før sesongen åpner i Billund den 28. mars 2015.

Når kolossen kommer til Legoland skal den gjøres levende ved hjelp av både lys- og lydeffekter og meningen er at de som er på besøk skal føle seg hensatt til et hangarskip på et romskip! Den enorme størrelsen både fascinerer og tar pusten fra selv den mest garvete Lego-tilhengeren, og det er derfor ingen tvil om at dette kan bli en skikkelig vinner i parken.

Modellen har en fantastisk rikdom på detaljer, og når man opererer med slike størrelser blir det ekstra spektakulært. I tillegg til dette kommer det også en ny film i Star Wars-sagaen og dette vil også hjelpe på populariteten i parken. Som kjent er fansen av Star Wars av den lidenskapelige sorten, og etter at Star Wars-området ble åpnet i 2012 kan man fra Legolands side forteller om en enorm interesse – og nå vil den garantert vokse!