Bestilling av flybilletter

Vi skal komme med et lite tips her nå like før sommeren og reisesesongen for alvor tar til for oss nordmenn: det handler om bestilling av flybilletter og hvordan man skal gjøre dette på en tryggest mulig måte.

Det er tusenvis av flyreiser som bestilles hver dag men det er ikke alle som gjør dette på ‘riktig’ måte – og når vi sier riktig så mener vi den tryggeste mulige måten.

Det handler som du kanskje har skjønt om å bestille flyturen med kredittkortet ditt. Har du gjort det er du sikret i forbindelse med streiker, konkurser og andre ting. Mange kredittkort inneholder også reiseforsikringer som sørger for at du kan være dekket selv om du kanskje ikke trodde det i utgangspunkter. Bruk av kredittkort er anbefalt i forbindelse med reiser og ferier generelt sett, og selv om man ønsker å låne penger til å betale for ferien er det viktig at selve betalingen gjøres med et kredittkort. Har man tatt opp et lån kan man bruke dette til å betale ned kredittkortet umiddelbart slik at man unngår unødvendige høye renter, men samtidig oppnår rettighetene man har ved bruken av kredittkort.

Kredittkortet er et enestående redskap som du kan bruke til mye, og ved å bruke det uten unntak når du er ute på reise så har du en flott oversikt over hvor mye penger du har brukt. Når du kommer hjem kan du dobbeltsjekke for svindel og at du ikke er urettmessig trukket for penger. Det er da også på tide å innfri gjelden på kortet og da helst før det har gått 40-50 dager ettersom den rentefrie perioden da er over.

Med dette ønsker vi deg enkelt og greit en god reise og god ferie!

Ps. Husk å ta med deg kredittkortet og gjerne to stykker. Ha det ene på deg og det andre oppbevarer du et annet sted!