AmEx og bonuspoeng!

American Express fly eurobonus
I og med at det i stor grad dreier seg om fly på denne bloggen/nettsiden skal vi ta opp igjen det vi tidligere nevnte om bonuskort og flyving. I denne artikkelen skal vi kikke nærmere på et kort som kan føre til at du skaffer deg mange gratis flyreiser, og det vi snakker om er naturligvis American Express!

SAS er jo et verdenskjent flyselskap og spesielt er bonusordningen deres veldig gunstig. Denne kan gjøres enda mer gunstig hvis du benytter deg av et kredittkort som heter American Express, og det er dét vi skal snakke om i denne artikkelen. Bruker du et slikt kort aktivt får du en langt kortere vei til billigere flyreiser, men det krever naturligvis en meget ordnet økonomi og at du har kontroll på pengene dine!

Smart bruk gir bonuspoeng

Det er mange i Norge i dag som er ute og flyr og mange velger å bruker blant annet å låne penger på sider som formidler kjappe utbetalinger, men dette trenger ikke nødvendigvis å være så smart som man kanskje tror. Dette gjelder i hvert fall hvis man er ute etter å skaffe seg noen ekstra fordeler og ikke bare betale billetten og være ferdig med det.

For det første: når man flyr med SAS har man muligheten til å opprette seg en Eurobonus-konto, og der vil man spare opp poeng for hver flytur man kjøper. Dette er i og for seg greit, men for å gjøre det enda mer effektivt kan man bruke et American Express kredittkort når man skal betale for reisen. Dette kortet skaffer deg nemlig Eurobonus-poeng som du kan dra nytte av!

Dette kortet kommer i tre forskjellige varianter, og det aller meste er naturligvis det kortet som går under navnet Platinum. Her samler man inn 20 poeng for hver hundrelapp man bruker, og det gjelder uansett hva du måtte kjøpe! Det eneste problemet er at kortet har en årsavgift på 1800 kroner og at man må ha en million kroner i inntekt for å kunne få dette.

Det finnes som sagt ytterligere to kort som er mer levelig for mannen i gata og som fortsatt gir bonuspoeng, men da 10 kroner pr. hundrings.

Når vi snakker om smart bruk så innebærer det rett og slett å bruke kredittkortet i stedet for bankkortet, men det krever som sagt at man har stålkontroll! Bruker du kortet til mathandling, bensinfylling og andre ting sier det seg selv at bonuspoengene kan renne inn og at man da kan skaffe seg veldig mange gratisreiser hvert år. Dette er utvilsomt lønnsomt for økonomien, men det krever altså at man betaler ned på kredittkortet kontinuerlig og at man ikke blir sittende med dyr gjeld som får forrente seg.

Man kan jo enkelt se for seg hvor mange poeng man kan samle inn på kort tid, og det skal visstnok være tilstrekkelig å samle inn 12.000 poeng for å få en innenlandsreise – noe som absolutt er innenfor rimelighetens grenser. Selv om man ikke bruker kortet så mye så vil man allikevel opparbeide seg noen poeng som vil gjøre turen billigere.

I tillegg til dette så vanker det en del andre fordeler med kortet og det skal vi se nærmere på videre i denne artikkelen.

Nyt tiden på flyplassen – til en forandring!

Den kanskje aller største fordelen, med unntaket av bonuspoengene, er at kortet ditt vil være svært velfungerende på enhver flyplass over hele verden. Årsaken til dét er noe så enkelt som at det gir tilgang til lounger! Har du aldri vært på en lounge på en flyplass? Da kan vi love deg at du har noe å glede deg til for her er det komfort som står i høysetet!
Lounge på flyplass

Har du noen gang måttet tilbringe noen timer på Gardermoen Lufthavn, eller OSL som den også kalles? Med mindre du har smurt deg matpakke er du nødt til å bruke noen av restaurantene som er der og det er som kjent nokså vanskelig å finne seg en plass der. Hvis du er så heldig å klare dét, så er det jo en kjennsgjerning at en pils og en burger fort kan komme opp i 300 kroner, og er man to stykker så kan ventetiden kjapt ende med at man får en ekstrautgift på 1000 kroner. Du må betale en liten inngang på flyplassens loungeområde, men dette sparer du utrolig fort inn.

Inne på loungen er det nemlig gratis mat og drikke, og ja: dette inkluderer også alkohol! I tillegg er det behagelige stoler, sofaer og veldig stille og rolig. Den støyende avgangshallen er noe de aller fleste klarer seg uten, men husk på å behersk deg litt i matfatet. Det er jo unektelig en litt eksklusiv stil som gjelder i loungen og det er så definitivt ikke plassen hvor man skal drikke seg full og hoje og skråle!

Andre ting

Det er jo også en del andre åpenbare fordeler med å bruke et kredittkort når du skal reise og det er at du er garantert reiseforsikring hvis du betaler mer enn 50% av reisens utgifter med kortet. Dette er noe de aller fleste kredittkort tilbyr, men vær oppmerksom på at det slett ikke gjelder alle.

Når det kommer til AmEx så er du i alle fall der sikret at du er forsikret når du er ute på reise, men som sagt gjelder det å betale selve reisen med kortet i stedet for med et vanlig bankkort.

Husk på at et kredittkort bør benyttes som en betalingsløsning og ikke som en pengereserve. Som sagt er bruken av slike kort geniale hvis du betaler med dem for deretter å betale ned gjelden med én gang, eller at du i det minste ikke lar pengene gjelden få muligheten til å forrente seg.

På denne måten samler du inn bonuspoeng og dermed skaffer deg herlige fordeler når du skal ut og reise.

Du kan lese mer om de forskjellige kredittkortene til AmEx på denne siden, og hvis du nå allikevel er i farta så er det jo enkelt og greit bare å bestille et slikt. Reiser du mye tjener du inn årsavgiften rimelig kjapt, så her er det bare å sette i gang!

Hør litt på hva denne karen sier om AmEx-kortet