Å refinansiere flylånet

Du har kanskje allerede tatt flylappen og kanskje til og med kjøpt ditt eget småfly? Da tilhører du en litt spesiell gruppe mennesker for det er ikke alle som kan skryte på seg å ha sitt eget flylån!

Nå skal vi ikke snakke så mye om hvor morsomt det er å fly, selv om det jo er det, men vi skal fokusere litt på det økonomiske med det. Det er ingen tvil om at dette er en dyr hobby som det kan ta nokså lang tid å komme i gang med. Prosessen å ta flylappen er til dels omfattende og koster også en del. Når det er ferdig så skal man jo også ha et fly! Dette gjelder naturligvis ikke alle og det er mange måter å gjøre dette på. Men det er jo uten tvil stas å eie sitt eget lille fly som man kan disponere akkurat som man vil. Men det koster – ingen tvil om det.

Du søker kanskje lån i banken og alt etter hvordan fly du vil ha, og da brukt eller nytt, så vil prisene variere mye. Men for 5-600.000 kroner kan du få deg et riktig så flott fly! Men når du har et lån som dette så har du naturligvis også muligheten til å refinansiere, og dette vil være verdt innsatsen dette er – for det er nemlig ikke så mye jobb som man skal ha det til.

Når halvparten av flyet er nedbetalt er det enkelt og greit bare å kontakte banken og kreve lavere rente ettersom du kan tilby langt større sikkerhet. Dette kan føre til betydelig lavere månedlige kostnader og dette kan du derfor spare mye på totalt sett. Hvis du i tillegg bruker pengene du sparer på å innfri lånet kjappere har du slått to fluer i en smekk, og vil da etter hvert sitte på en stor verdi.